Corona maatregelen

Protocol scheidsrechter NeVoBo

Corona-protocol voor competitie (september 2020)

Voor competitie spelende teams van ViP en uitspelende teams in de Karekiet, is door het bestuur van ViP een protocol opgesteld. De richtlijnen zijn om de veiligheid van spelers, begeleiders, scheidsrechters en publiek te bewaken. Lees het aandachtig door en bespreek het binnen je team zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is.
Laten we er samen een sportief en vooral gezond seizoen van maken!

ViP volgt de landelijke richtlijnen van de overheid, NOC*NSF en Nevobo, zoals ‘Protocol verantwoord sporten’ van het NOC*NSF en ‘Protocol indoor volleybal’ van de Nevobo.


Algemene uitgangspunten:
• Voor alles geldt: gebruik je gezond verstand.
• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
• Blijf ook thuis als:
o Je corona hebt.
o Je huisgenoot zware klachten heeft die passen bij corona (koorts, benauwdheid of beide).
o Je huisgenoot corona heeft.
o Je dicht in de buurt bent geweest van iemand met corona (minimaal 15 minuten binnen 1,5 meter).
o Je minder dan twee weken geleden bent teruggekomen uit een land waarvoor het reisadvies geldt dat je in thuisquarantaine gaat.
• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
• Volg de regels en aanwijzingen van de locatie waar je bent.

Afstand houden:
• Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).
o Ben je 18 jaar of ouder, dan moet je tot iedereen behalve tot kinderen t/m 12 jaar een afstand bewaren van minimaal 1,5 meter. En behalve kinderen t/m 12 jaar mag niemand dichter dan 1,5 meter bij jou komen.
o Ben je ouder dan 12 en jonger dan 18, dan hoef je geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1,5 meter tot personen van 18 jaar en ouder. Deze laatste groep (18 jaar en ouder) mag ook niet dichter dan 1,5 meter bij jou komen.
o Ben je jonger dan 13 jaar? Dan hoef je tot niemand afstand te houden. En iedereen mag dichter dan 1,5 meter bij jou komen.
• Schud geen handen en vermijd ander fysiek contact zoals high fives of knuffels.

Hygiëne:
• Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek van een sportlocatie.
• Gebruik zoveel mogelijk je eigen materialen, zoals een eigen waterfles.
Kantine:
- Houd in de kantine ook de algemene uitgangspunten aan. Dit is zowel voor je eigen gezondheid als voor die van anderen. Daarnaast voorkom je dat je of de vereniging een flinke boete krijgt.
- Bij binnenkomst dienen de bezoekers hun handen te reinigen met desinfectiegel.
- Bij binnenkomst dienen de bezoekers van de wedstrijden hun naam en telefoonnummer te noteren op een briefje. De briefjes worden geplaatsen in de daarvoor bestemde doos. De spelers hoeven dat niet i.v.m. de registratie via het Digitale Wedstrijd Formulier.
- Bezoekers dienen 1,5 meter afstand te houden, behalve als ze uit één huishouden komen.
- In de kantine geldt een vaste looprichting. Zie de pijlen daarvoor op de grond.
- Bij het verblijven in de kantine dient iedereen te zitten. Maak geen gebruik van de kantine als je niet kan zitten of er geen 1.5 meter afstand kan worden gehouden.
- Volg de aanwijzingen op van de bardienst en/of de corona-coördinator.

Looproute:
De binnenkomst is via de kantine en de uitgang is via de sportzaal. Zie onderstaande afbeelding.

Karekiet%20met%20tekst

Kleedkamers:
• Kleed je thuis al om, gebruik de kleedkamers zo min mogelijk. Omkleden in de kleedkamer mag, maar neem plaats op de gemarkeerde plekken op 1,5 meter afstand. Douchen is toegestaan, maar met 1,5 meter afstand.

• Per speelronde zijn er vier kleedkamers beschikbaar:
1. Thuisploeg veld 1.
2. Uitspelende team veld 1.
3. Thuisploeg veld 2.
4. Uitspelende team veld 2.

Regels in de zaal:
• Vermijd drukte.
• Neem in de zaal plaats op de tribune op de daarvoor aangegeven plekken.
• Er zijn beperkte zitplaatsen voor publiek beschikbaar in de zaal en houd hier rekening mee bij het uitnodigen van supporters.
• Wanneer de vorige speelronde nog niet klaar is en er is geen zitplek is in de zaal of kantine, wacht dan in de kleedkamer met 1,5 meter afstand.
• Het zingen van liedjes of yells is niet toegestaan en vermijd hard stemgebruik.
• Wij adviseren verder lichamelijk contact, zoals high fives, teamknuffels of teamyells bij time-outs en dergelijke te beperken.
• Zorg dat de sportmaterialen (palen, ballen en eventueel andere materialen) door zo min mogelijk mensen aangeraakt worden en dat deze na gebruik worden gereinigd. Reinig in ieder geval na elke wedstrijd de gebruikte materialen, denk hierbij ook aan de spelersbank en scheidsrechtersstoel. Hiervoor zijn reinigingsdoekjes aanwezig in de sporthal in de ViP-voorraadkasten in de kantine.
• De nooduitgangdeuren staan open tijdens het sporten. Dit is voor extra ventilatie.

Als iedereen zich aan deze maatregelen houdt, minimaliseren wij de kans op verspreiding van corona en kunnen wij op een verantwoorde manier volleyballen. Heb je vragen over dit protocol of over hoe ViP omgaat met corona: neem dan contact op met het bestuur (secretaris@vippurmerend.nl) of corona-coördinator Merijn Luijbe (cf@vippurmerend.nl).
Ondanks alle regels, adviezen en waarschuwingen hopen wij dat het een mooi en sportief seizoen wordt! Als wij allemaal ons gezonde verstand gebruiken dan gaat dat vast lukken!


Tips:
Als je samen in de auto naar de sporthal rijdt is het advies om een mondkapje te dragen.
Wanneer je met de auto komt, rijd met vaste kleine koppels naar de sporthal.
Wij adviseren je sporttenue zelf te wassen. Dus geen gezamenlijke wasbeurt waarbij alle tenues van het hele team door één persoon worden gewassen.
Aanvullingen op de tips zijn welkom en kunnen worden gestuurd aan de secretaris van ViP (secretaris@vippurmerend.nl).

Onze sponsoren

purmer
winkelaar
DeBarbiers
banne
Colours%20at%20home%20at%20waterland
sierenjonk.jpeg

Sponsoren in natura

placeholder image-sq
placeholder image-sq
placeholder image-sq
placeholder image-sq