Clublogo%20VIP1

Verslag van ons tweede Junior Beach Circuit toernooi!

Het tweede Junior Beach Weekend op de velden van VIP zit er weer op. Op 10 en 11 juli deden er 23 teams mee om te strijden voor de medailles. Goed weer, gezellige muziek en een geïmproviseerde kantine maakten dit evenement tot een groot succes! Zo groot dat zelfs het Noord-Hollands Dagblad langskwam om een reportage te maken (zie de foto hieronder). In dit stukje kan je ons verslag lezen van beide dagen.

afbeelding1

Zaterdag 10 juli:

Als eerst was de onder 17 meiden aan de beurt. De toernooi bestond uit wel 10 teams! Het was daarom ook een dag-vullend programma dat van 9 tot 4 uur duurde. De ochtend bestond uit drie poules waarvan de bovenste 2 doorstroomde naar de winnaarspoules. Van de 2 winnaarspoules plaatsten de nummers 1 zich voor de finale en de nummers 2 mochten zich melden voor de strijd om het brons. De finale om het brons was een Zaans onderonsje tussen de gezusters de Geus en Krijgsman/van Rijnsoever. Na twee redelijk spannende sets ging het brons toch vrij simpel naar Krijgsman/van Rijnsoever. De finale was er 1 om op het puntje van je stoel te zitten. De Haarlemsen Holdorp/Negenman en de Edamse de Boer/Has kwamen beide uit dezelfde ochtendpoule. Deze wedstrijd met 2 punten verschil werd gewonnen door Holdorp/Negenman, die ook poulewinnaars waren. De finale was al even spannend! Na een spectaculaire driesetter mochten Holdorp/Negenman het goud meenemen naar Haarlem.

afbeelding2

Een uurtje later op de dag mochten ook de jongste aantreden: de onder 13 voor gemixte teams. Siraya en Nienke van VIP deden aan hun eerste echte beachtoernooi mee! Zij speelde een poulefase in de ochtend, waarna de nummers 1 en 2 van de poule het mochten uitvechten in de finale en de overige 3 teams speelden nog 1 poule om het brons. In deze bronze poule werd het eerste succes voor onze Zuid-Hollandse deelnemers geboekt. Oosthoek/Wit wonnen beide wedstrijden en sleepten zo het brons binnen. De finale was een pot op karakter tussen de heren de Bie/van Groenestein en de Zaanse dames Aydin/van Rijnsoever. Aydin/van Rijnsoever waren in de ochtend oppermachtig en op dezelfde wijze wonnen zij de eerste set van de finale. Maar, in de tweede set kantelde de wedstrijd, nadat het Zuid-Hollandse de Bie/van Groenestein voor elke bal fanatiek streden. Zo was ook deze finale een 3-setter, waarbij het momentum bij de Bie/van Groenestein lag. Zij wonnen de laatste set overtuigen met 15-5 en namen zo verassend het goud mee naar huis.

afbeelding3

Zondag 11 juli:

Op de laatste dag werden de 3 onder 17 en de 5 onder 15 heren duo’s bij elkaar gevoegd in een groot toernooi. Ook zij begonnen in 2 ochtend poules, waarna de nummers 1 zich plaatsten voor de halve finales en de nummers 2 en 3 gingen kruizen om een kans te maken op deze vel begeerde halve finaleplekken. In deze kruiswedstrijden veraste de nummers 3 van poule 1 de nummers 2 van poule 2. In een leuke pot wisten Gerretsen/Hartgring het lange duo Huesken/Macnack te verslaan. Later zouden Gerretsen/Hartgring om het brons strijden, maar Lucia Gerretsen (die de dag ervoor nog bij de <17 meiden meedeed) viel uit vanwege een blessure. Macnack viel sportief voor haar in en won zo het brons voor het duo Gerretsen/Hartgring. De finale ging tussen het jonge duo Hansen/Hofman en de lange Amsterdammers Maurice/van Potten. Het was een mooie strijd, waarbij zelfs over de stenen werd gedoken om punten binnen te harken. Maar, uiteindelijk wonnen de Amsterdammers het laatste goud in Purmerend!

afbeelding4

Wij willen de deelnemers en hun ouders bedanken voor een heerlijk toernooi met een prachtige sfeer. Dit zou echter niet kunnen zonder de onze vrijwilligers: de wedstrijdleider Wouter Slim, de fotografe en instagrammer Anouk Lundahl en de vele mensen achter de bar: Brenda Bloothoofd, Merijn Luijbe, Tessa Verheij, Nel en Dirk Bloothoofd. Bedankt voor jullie inzet!

Vorige post
27 / 55
Volgende post

Sponsoren

purmer
winkelaar
DeBarbiers
banne
Colours%20at%20home%20at%20waterland
sierenjonk.jpeg

Sponsoren in natura

ijbouw
dmfkrediet
Webdesignmennoklein

Adres

Sporthal de Karekiet
Postadres:
Wonderfontein 58
1448 SM Purmerend

Contactpersoon: Else Wiersma
secretaris@vippurmerend.nl